parafinska njega

Osnovna njega ruku

“Svojim klijentima kao svakodnevnu zimsku njegu preporučujem bogate i hranjive kreme na bazi kakao maslaca, shea maslaca, ulja kao što su sezamovo i ulje pšeničnih sjemenki ili nevenovu mast. Osim što njeguju i hrane kožu, na rukama ostavljaju jedan masniji zaštitni sloj koji je štiti od vjetra i hladnoće, a samim time od pucanja osjetljive kože.” savjetuje Dijana.

Kao čest zimski problem ruku ističe nastajanje zanoktica, zbog kojih mnoge žene skrivaju svoje ruke od pogleda, umjesto da ih dodatno istaknu lakom u nekoj trendi boji. Takve ruke obično djeluju neuredno, pa se žene ustručavaju nalakirati bilo kakav lak. Ipak, i za zanoktice postoji rješenje: “Da bi nokti i kožica oko njih bili zdravi najbolje ih je tretirati kremama koje hidratiziraju to područje kako bi nokti bili elastični, a kožica njegovana i bez zanoktica. Preporučila bih one na bazi maslinovog ili avokado ulja.Također su vrlo praktični stickovi za njegu kožice koji se mogu nabaviti u svakoj drogeriji  i stanu u svaku torbicu.” kaže Dijana. Takav stick možete držati na radnom stolu i povremeno namazati kutikulu. Držite svoj stick na dohvat ruke, jer to je jedini način da budete sigurni da ćete ga koristiti, posebno ako su vam ruke suhe i tjedno mazanje nije dovoljno. 

Dodatna njega suhe kože

Kao najbolju dodatnu njegu izdvojila bih parafinsku kupku koju je moguće napraviti jedino u salonima ljepote. Tretman započinje blagim pilingom, potom se na ruke nanese hranjiva maska, te se na kraju ruke potope u topli parafin obogaćen eteričnim uljima. Parafin se na rukama stvrdne, no još neko vrijeme ih grije kako bi se pore što bolje otvorile, a sastojci što dublje i u što većem broju se upili u kožu ruku. Rezultat su odmah vidljivo mekše, nježnije prekrasne ruke, a taj osjećaj će potrajati danima.” savjetuje Dijana Kokot i dodaje kako postoji i varijanta tretmana kod kuće koji može pomoći.

 

Tekst preuzet sa portala Budi.in.