manikura

Manikura

Manikura obuhvaća njegu prirodnih noktiju te njihovo formiranje i oblikovanje turpijom, zatim obradu kožice oko noktiju i poliranje do visokog sjaja .

Prednosti

Manikura je vrlo jeftin način održavanja ruku i noktiju. Sav pribor i materijal za njegu možete pronaći u obližnjoj drogeriji. Uz malo vježbe jednostavno ćete oblikovati nokte, potisnuti kožicu i ispolirati ih. Manikiranje možete obaviti, osim kod kuće, i u salonu ljepote.U našem salonu klasičnoj manikuri smo nadodali piling i masku. Koliko god jednostavno zvučalo , ponekad je najbolje prepustiti se u ruke profesionalcima i uživati.

Mane

Ako nemate nokte prosječne do izvrsne kvalitete manikura će vam zadavati glavobolju, nokti nikad neće biti jednake duljine, stalno će pucati i listati se. Preporuka kod ovakvih problema su učvršćivači koji se smiju primjenjivati maksimalno dva tjedna, jer u većini slučajeva sadrže formaldehid. Volite li lak na noktima morat ćete ga mijenjati svaka dva do tri dana. Manikura prirodnih noktiju oduzet će vam malo više vremena .Potrebno je svaki tjedan odvojiti oko pola sata, uz dodatno vrijeme za sušenje laka. Treba računati s mogućim svakodnevnom popravcima ako se lak na vrhovima otkrhne ili se nokat na rubovima oljušti.

Članak pisan za portal VitaLife.