obojane trepavice – prirodne i lijepe

Apsolutni must have svakoga ljeta su prirodne trepavice, u kojima možemo uživati i cijelu godinu bojanjem trepavica i obrva. Pritom ih najčešće bojamo crnom bojom ili crnom sa ljubičasto-plavim odsjajem, dok boju obrva određujemo prema tenu, boji kose, obliku lica i samih obrva.

Koliko vas ima najdražu maskaru, a koliko vas tu istu maskaru ne može koristiti tijekom ljeta, kupanja, vježbanja ili odlaska u saunu? Tretman bojanja trepavica i/ili obrva vrlo je brz i jednostavan te relativno jeftin. Cijena mu se kreće od 30 do 70 kuna, ovisno o salonu. Sam tretman traje 20-ak minuta, a učinak čak 4 tjedna.

Bojom potamnite i produžite trepavice

Bojom potamnite i produžite trepaviceBoja i razvijač koji koristi kozmetičarka nije isti kao boja za kosu. Puno je nježniji, zbog toga ne dajte frizerkama da boju za kosu upotrebljavaju u blizini vaših očiju. Cilj tretmana je potamniti trepavice od korijena do vrha te ih na taj način produžiti, jer je svaka trepavica na vrhu potpuno blijeda, zbog čega se make-up industrija često koristi promidžbenu poruku „Maskare produžuju trepavice‘“. Efekt je puno jači kod prirodnih plavuša, dok je kod brineta i crnki nešto slabiji, ali opet vidljiv. Jedina mana jest ta da boja ne može dati gustoću trepavica jer se ne može stavljati u slojevima kao maskara, ali zato nikada nećete imati slijepljene trepavice. Dobivamo čisti, lijepi i prirodni look koji traje.

Bojanje trepavica

  1. Vaticom i mlijekom ili pjenom se skine šminka s područja oko očiju i samih trepavica. Šminka se ne smije skidati uljem, jer će se u tom slučaju boja teže primiti. Nakon ispiranja čistom vodom trepavice su spremne za daljnje tretiranje.
  2. Vatice se namoče i ocijede te se izrežu polukružno da pristaju uz donji kapak. Donja strana vatice se namaže kremom kako bi se ”zalijepila” za očni kapak, a koža zaštitila od boje.
  3. Malenim kistićem nanosi se boja u omjeru jedan centimetar boje : pet kapi razvijača. Zbog kemijske reakcije tijekom bojanja trepavica, može se osjetiti lagano grijanje na kapcima.
  4. Nakon 5 do 10 minuta boja se skida vaticama namočenima u vodu, potezima u smjeru od kapka prema dolje. Tijekom ovog postupka moguće je da nešto boje uđe u oko te klijentica osjeti peckanje. To nije ništa strašno niti štetno, samoje potrebno oko dodatno isprati vodom.

Bojanje obrva

Bojanje trepavicaTretman bojanja obrva malo se razlikuje od tretmana bojanja trepavica.

  1. Za početak, kao i kod tretmana bojanja trepavica, prvo se vaticom i mlijekom ili pjenom skida šminka s područja oko očiju i sa samih obrva. Šminka se ne smije skidati uljem, jer će se u tom slučaju boja teže primiti. Nakon ispiranja čistom vodom obrve su spremne za daljnje tretiranje.
  2. Obrve se odmaste blagom otopinom dezinfekcije (alkohol, oktanisept, plivasept i slični dezinficijensi koji smiju doći u u dodir sa kožom).
  3. Na obrve se nanosi boja, također u omjeru jedan centimetar boje : pet kapi razvijača. Boja se nanosi kistićem, ”češljajući” obrve u smjeru rasta, jednu pa drugu. Boja se skida nakon 20-ak sekundi. Postupak se ponavlja tri do pet puta, kada se postigne željena nijansa. Na ovaj način postiže se prirodna boja i lagana prošaranost obrva.
  4. Nakon postizanja željene nijanse, obrve se detaljno isperu vodom, a potom oblikuju.