tretmani lica

Da biste si priuštili kvalitetan tretman, nije nužno da imate lice puno prištića ili akni. Kvalitetan kozmetički tretman lica je ritual koji nam pomaže da se opustimo i bolje nosimo sa stresom.Doprinijet će osjećaju da smo lijepi, obnovljeni, izbalansirani i revitalizirani. Spa u Vašem domu koristi isključivo Sisley preparativnu kozmetiku.

Od kozmetičnog tretmana lica osjećamo se ugodnije, opušteno i osvježeno. Svi tretmani lica obuhvaćaju čišćenje, piling, toniranje i vlaženje kože, a većina ih u ponudu uključuje korekciju obrva te depilaciju brade i nadusnica. Ipak, tretman nije potpun bez masaže u kombinaciji s limfnom drenažom. Tijekom kozmetičkog tretmana koristimo i razne preparate (kreme, ulja pilinge,maske, ampule, gelove) i aparate (vapozon, lupa, visoka frekvencija, iontoforeza, mikrodermoabrazija…)

Ljubaznost i susretljivost

Prema nazivu tretmana možemo zaključiti što možemo očekivati, iako bi svi tretmani bi trebali imati zajedničke dodirne točke. Pri ulasku u svaki salon trebala bi vas dočekati ljubazna, nasmiješena i susretljiva kozmetičarka. Kada uđete u salon i odložite stvari na za to predviđeno mjesto, krenut ćete u zasebnu prostoriju. Tamo će vas dočekati ležaj prekriven jednokratnom plahtom te razne police na kojima stoje preparati, aparati i sav ostali materijal i pribor. S obzirom da tretman lica obuhvaća njegu, lica vrata i dekoltea, oslobodit ćete gornji dio tijela od odjeće te se smjestiti na ležaj. Pritom ćete dobiti kapicu, traku ili ručnik kako bi vaša kosa ostala zaštićena i deku kako vam ne bi bilo hladno.

Korak po korak

1. Odstranjivanje šminke – Za odstranjivanje šminke koristimo nekoliko preparata – ulje, mlijeko, blazinice, maramice. Postupak ponavljamo sve dok lice nije u potpunosti čisto od šminke, tj. dok blazinice kojima prelazimo preko lica skidajući rastopljenu šminku nisu potpuno čiste.

2 . Odmašćivanje – Nakon čišćenja lica masnim preparatima treba skinuti dodatnu masnoću. Proizvod koji koristimo je blaga pjena ili gel. Nanosimo ih laganim kružnim pokretima te ih ispiremo mlakom vodom.

3. Piling – Postupak kojim uklanjamo mrtve rožnate stanice kože. Nakon njega je koža glatka i spremna za daljne tretiranje. Ovaj redoslijed je bitan, jer tek nakon prva tri koraka koža je potpuno čista i spremna za nastavak.

4. Toniziranje – Tonik vlaži kožu i vraća joj prirodni pH. On pomaže izjednačiti boju tena, smanjuje pore, čisti nečistoće i ostatke mlijeka za čišćenje, hidratizira kožu te poboljšava njen cjelokupni izgled.

5. Parenje – Vapozon je aparat proizvodi paru i ozon i u njega se stavlja destilirana voda te, po želji, eterična ulja. Parenje lica ima brojne poželjne efekte: otvara pore, uklanja mrtve stanice, popravlja cirkulaciju, pomaže kod akni te problematičnog tena. Bilo koja krema, tretman ili maska nakon parenja ima bolji efekt zbog pojačane cirkulacije i proširenih pora, zbog čega kreme bolje prodiru kroz kožu. Parenjem se smanjuje pojava širokih pora, crnih prištića, akni i crvenila na koži te cijelo lice postaje sjajnije i ljepše.

6. Čišćenje – Pod ovim terminom podrazumijevamo tiskanje mitesera, prištića i akni, dok se potkožni procesi i upale ne smiju dirati. Te procese tretiramo sredstvima za isušivanje kako bi što prije dozreli ili se povukli.

7. Masaža lica, vrata i dekoltea – Masaža je umjetnost i učinkovita je pomoć pri opuštanju, pomaže ublažavanju stresa, smanjuje napetost, olakšava glavobolje i pomaže kod problema sa spavanjem.Potiče cirkulaciju krvi, limfe i energije te se na taj način stanice čiste, njeguju i pune energijom.

8. Maska – Sadrži visoke koncentracije aktivnih supstancija koje smiruju, obnavljaju i pročišćavaju kožu. Njihovo djelovanje je trenutačno vidljivo i dugotrajno. Nakon nanošenja maska obično stoji dvadesetak minuta.

9. Zaštitna krema – Koži daje vlagu i hranjive tvari. Nakon primjene, koža je vidljivo svježija te umirena i zaštićena od vanjskih utjecaja.

 

Tekst pisan za portal VitaLife.