Nije gel, nije lak – već je Shellac

shellac2

Jeste li čule za famozni trajni lak? Ja sam ga jedva nabavila i odmah isprobala…Pogledajte slike kako su nokti izgledali tijekom 16 dana nošenja Shellaca. Pokusni kunić je kao i obično bila moja mama.

Shellac je najnovija UV3 tehnolologija koja predstavlja kombinaciju laka i gela.Nanosi poput laka, ali traje dulje – i nakon 14 dana nokti izgledati savršeno, bez ogrebotina i gubitka sjaja.

Razlika u odnosu na kućnu manikuru je u tome što se između svakog novog sloja koristi UV lampa za sušenje boje, a uklanjanje je moguće jedino pomoću posebno dizajniranih pamučnih „navlaka“  koje se omotaju oko prstiju. Pamuk je natopljen čistim acetonom koji u deset minuta rastapa boju bez ikakvih štetnih posljedica za ploču nokta. Zbog posebnosti tretmana, Shellac manikura zasad je dostupna isključivo u kozmetičkim salonima.

Zanimljivo je to što ova manikura može poslužiti i kao među korak ukoliko se odlučite uklonuti gel sa noktiju a ne želite se boriti sa krhkim, lomljivim i oštećenim noktima.

Shellac ne sadrži formalin, vodenu otopinu formaldehida, plina koji se koristi kao vezivno sredstvo, toulen, jedan od sastojaka benzina niti kemikaliju DBP, koja se inače koristi u proizvodnji laka za nokte, a dokazano je štetna, kao i ostale navedene kemikalije.

Mama je žena koja radi sve po kući bez rukavica, radno vrijeme provodi iza kulisa jednog velikog trgovačkog lanca i zaista je osoba koja je pravi izbor za testiranje ovakvih stvari!

Dakle dan prvi..

Nakon klasične manikure nanosi se baza, zatim dva sloja boje (u ovom slučaju nijansa Decanace) i na kraju sjaj.  Svaki sloj se zapeče u lampi i to je sve.

Dan osmi

Vidljiv je izrast, no nema grbe kao kod klasičnog geliranja. Sjaj je tu, nema oštećenja na rubovima . Sve u svemu jako smo zadovoljni dosadašnjim tijekom događaja.

Dan 16

Izrast je sad jasno vidljiv, no Shellac stoji na mjestu! Sjaj je postojan, oštećenja nema…Čista petica!

Jeste li isprobale ovu manikuru? Želite li ju isprobati?