Muški kutak

Eto napokon i mene. Dugo je postojala samo najava, ali nikako da nađem vremena da se upustim u svijet blogosfere. No, nakon što sam više-manje uspješno riješio boyfriend TAG, odlučio sam nastaviti priču o životu sa cosmetic-freakom sa muške strane.

 

Uglavnom, pričati ću jako malo o sebi, jer to ionako nikog ne zanima. Truditi ću se da ne prođem na „onu stranu“, tako da teme mojih postova neće biti isključivo kozmetika. Ponekad neće uopće biti vezano uz kozmetiku…ili išta žensko…jer, kao što je moja draga već rekla, i dalje ne shvaćam da postoji xy nijansi roze…plus barbi roza…plus ciklamasta. Kao što sam objasnio svojoj dragoj, ali i svakoj drugoj osobi ženskog spola koja mi je pokušala objasniti poneku boju iz svoje osebujne kolekcije – razliku između ciklamaste i boje fuksije, odnosno barbi roze, priznati ću samo onda kad kineza na ebayu (ili windowse) uvjerite da takve boje zaista postoje. Do tad, po mom skromnom mišljenju, postoji roza i njezina tamna/svjetlija varijanta…točka…nema dalje.

 

No, kakvo bi ja to muško bio kad bi imao pravo glasa, odnosno kad bi se moje pravo glasa zaista uvažavalo. Zato me draga zamolila (možemo to i tako nazvati), da za početak pišem malo o muškoj kozmetici, čisto da vidi da li sam išta naučio u proteklih osam i kusur godina ili sam hopeless.

 

Priznajem, slab sam na wellness-e, konkretnije sauniranje i jacuzziranje, naravno u kontroliranim uvjetima. Kremice mi nisu jača strana, koristim u pravilu kad me draga natjera, jer sam joj kao brusni papir na dodir.

 

Kako u posljednje vrijeme obožavam putovati sa dragom, dio mojih postova biti će i putopisne naravi, o gradovima, znamenitostima, hotelima, wellnessima i ostalim zabitima koje bi morali posjetiti. Da se razumijemo, biti ću subjektivan (jako), ali ću pisati u pravilo o izletima koji su, uz malo volje, svima dostupni.

 

Uz malo filozofiranja o svakodnevnim glupostima koje nas sve muče, ali o kojima se nitko ne usudi pričati javno, bilo bu i pravo muških tema, a koje bi mogle zanimati i poneko žensko (ipak tu i tam  pogledam pokoji sportski program i popim pivu). Naime, ja i dalje tvrdim da bi određeni postotak žena trebao dolaziti sa uputama za korištenje, premda bi i to vjerojatno bilo beskorisno – kad ste muškog homo vulgarisa zadnji put vidjeli da čita upute? No, ako podijelimo iskustva, zajedno samo jači.

 

U onim rijetkim situacijama kad odlučim ipak pisati o kozmetici, truditi ću se služiti primjerenim vokabularom, ali ne jamčim da ću imati pojma o čemu pričam. Naime, ja i dalje ne znam što je to flafasto, kako krema može biti pjenasta, kako krema zna da li je dan ili noć i tome slično.

 

Stoga bih vas za početak zamolio da mi riječnikom muškog homo vulgarisa objasnite barem neke od  tih fancy riječi kojima se služite, kao i da predložite preparat koji u pravilu koriste muškarci, a o kojima bi voljeli znati nešto više.