Boyfriend TAG

Danas vam donosim odgovore na pitanja za naše jače polovice, koja su proteklih tjedana bila hit. Nisam ga nagovarala, štoviše sam je odlučio pronaći pitanja i odgovoriti na njih , ujedno je odlučio da će se i on okušati u tipkanju na našoj stranici.

Par riječi o Nikoli:  Mlad, nježan i neizbježan… 🙂 Fin momak sa diplomom pravnog fakulteta u džepu (ok ,na polici u ormaru, ali tak se kaže).  Uz fakultetske obveze redovito je pohodio sajmove ljepote i razna natjecanja kao pratnja i moralna podrška, sada uz poslovne obveze proširio je horizonte te odlazi u inozemstvo kao vozač, pratnja i glas razuma u šopingu na raznim sajmovima. Tu i tamo pročita neki blog. Redovito sudjeluje u Ebay shopingu. Ne prepoznaje razliku između baby pink i roze i boje fuksije no ima još vremena za naučiti. Već osam godina sluša o noktima, razno raznim tretmanima i make upu…Iako rijetko priznaje- voli kreme za lice, losione, gelove za tuširanje, parfeme i ostalo, pogled na njegov noćni ormarić i policu u kupaonici to i dokazuje, također podvrgava se nekim tretmanima ljepote više manje dobrovoljno :).

578265_3579432452004_1661511459_n

Pa pročitajmo je li što naučio:

1.Što je to tuš?

Gotovo sam siguran da je to za ono nešto oko očiju, usudio bih se čak i reći da za iscrtavanje linija na donjem kapku. Iskreno, ne znam koliko ima veze sa onim tušem koji mi je stvarao muke u osnovnoj na likovnome, ali meni isto izgleda i isto smrdi – meni dosta da zaključim kako se radi o istoj stvari.

2. Što je bockalica?

Na ovo bi svašta imao za odgovoriti, ali ništa od navedenog ne bi imalo aposlutno nikakve veze sa kozmetikom. Dakle, pojma nemam, ali kad bi morao pogađati, rekao bi da to služi za nanošenje jednog od onih milijun (meni bi draga rekla tek nekoliko, malo) različitih praškastih tvorevina na lice.

3.Što je blendanje?

Na mom jeziku (za koji mi neki kažu da bi trebao dobiti status stranog jezika u RH) to je ono kad na cesti netko tko se vozi u tvom smjeru naleti na murjaka pa onda tebi naizmjence pali i gasi duga/kratka svjetla kako bi te upozorio da usporiš da ne osvojiš nagradu (a ti mu se u pravilu sjetiš mamice jer te zasljepluje).

A u kozmetici – e ovo si stvarno ne mogu čak ni predočiti, kamoli pogađati.

4.Što je to primer/baza?

Ne znam, ali bi pretpostavio da ono što bi trebalo staviti na lice prije svega onoga ostalo na što se stavlja šminka…a ja jadan živio u uvjerenju dosta dugi niz godina, da se šminka stavlja na lice.

5.Što je bronzer?

Nešto što izgleda brončano.

6.Što je shimmer?

??? na hrvatski???

7.Konturiranje?

Nijansiranje?

ja  „nemoj pitati koga/čega, nemoj pitati koga/čega

draga: „čega

ja: „damn

8.Što znači mat?

Boja bez sjaja.

9.Što znači da se proizvod trusi?

E evo je jedna iz kategorije flafastog…mislim, ekšeli

10.Top coat?

To znam, to znam…to je ono nešto što svako malo kupujemo od malog kineza za raditi, sjaj ak se ne varam…ili pojednostavljeno, ono što ubija pitanje pod brojem 8.

11.Smokey eyes?

Stručnim kozmetičkim riječnikom ne znam opisati, ali znam kako izgleda:

Untitlednkmnk

 

Da, muškarci, znam…i mene ovo podsjeća na  pms, ali to nije odgovor na pitanje

Ima čak i filmić  na jubitubiu (jedan od): http://www.youtube.com/watch?v=wFTSpROLHsc

12.Gel eyeliner?

Fancy naziv za tuš, odnonso četkice za nanošenje tuša.

13.Piling?

Sve se svodi na šećer  i/ili sol pomiješanu sa uljem (bilo kakvim, da ne reklamiram).

14.Termalna voda?

Ona voda u kojoj se penzići toče po toplicama, vuče malo na sumpor ali inače je ok.

Mislim, nije da ja imam nešto protiv toga, dapače…i mene je vzelo, ali ovo je više da netko penzićima objasni da se „JE..NO MAKNU IZ VODE JER MOŽDA BI I DRUGI UŠLI U BAZEN!!!!!!“…ali inače sam baš mirne naravi, divota jedna…svaka bi me majka za zeta…

15.Što znači komedogen?

Čuo sam za Armagedon i ne, ne usudim se povlačiti paralele…tako da ne, ne znam što bi ovo trebalo biti, štoviše ne znam/ne mogu ni izgovoriti triput za redom bez da gledam u to što piše.

16.Što je sjenilo?

Nešto što štiti od sunca, npr. sunčane, krema s faktorom i slično.

17.Sjajilo?

jaaaaaaaaaaaaaaj, zar zaista…ok znam što je, ali na sam spomen toga, vraćaju se razna sjećanja (naša interna fora)…

Uglavnom, to je ono nešto, u pravilu u tubama, raznih okusa, što žene stavljaju na usnice (u pravilu umjesto…ups, ne smijem – reklama) da bi si bile super i vidjele se do sljedećeg semafora na zelenom valu.

18.Što je waterline?

Kakve to veze ima sa kozmetikom?

19.Iluminator?

Nešto za posvijetliti, tipa baterijska svjetiljka i slično…ali, kakve to veze ima sa kozmetikom?

20.Korektor?

Što mi je jednom jedno muško (da, muško, sa curom, sad već djecom i tak to) objasnilo – ubojica prišteva.

21.Kamuflaža?

Profi naziv za šminkanje.

22.Što je fiksator?

Nešto kao sprej za kosu, kad čovjek pretjera sa slovjevima šminke, da se ne ljušti kao fasada na kućama iz 19. st. po Ilici.

23.Finiš?

Nešto što svako pravo muško jedva dočeka kad se draga sprema/šminka za izlazak, u pravilu započinje sa „evo sad ću“, a završava sa „kog vraga si nervozan kad sam ti još prije sat vremena rekla da ću biti za par minuta

 

Nakon ovih odgovora čovjek se stvarno zapita kog vraga će on pisati na beauty stranici ali ok, mislim da je zaslužio šansu. Što vi kažete?